Landsbyen Haddenham ligger i det landlige Vale of Aylesbury område. En stor billedskøn landsby fuld af interessante gamle huse, snørklede gader og mange moderne faciliteter. Her er mange små butikker og pubber i gå-afstand fra hytten. Landsbyen har et moderne lægehus, fire kirker, og endda et lille museum.

 

 

 

 

Haddenham har et havecenter fuld af gavemuligheder og alt til haven.
Byen er hjemsted for St Tiggywinkles dyrehospital, hvor du kan besøge redede dyr som for eksempel pindsvin, ræve og dådyr.
For fugleentusiaster er byen et ideelt sted at se røde glenter. De er et betagende syn, når de glider ubesværet henover byen hele året rundt.

Lige foran hytten er der et virkeligt godt bageri, hvor man kan købe brød og kager. 100 meter fra bageriet er der små butikker: en dagligvare forretning, en vin- og spiritushandel, en grønthandel og et bibliotek. I den anden ende af landsbyen finder man en meget god slagterbutik.

Der er 3 andedamme i byen, alle kun en kort gåtur væk.

Stationen Haddenham and Thame Parkway er kun 10 minutters gang fra hytten.

Lidt Historie
Bynavnet er Angelsaksisk og betyder Haeda’s hjemsted. Byen er indskrevet i Dommedagsbogen the Doomsday book fra 1086 som Hedreham, og i 1142 antager byen sit mere moderne navn Heddenham.

Lige fra den Normanniske Invasion frem til tiden hvor klostrene blev opløst tilhørte Haddenham Skt. Andrew klostret i Rochester. Kong Henry VIII af England tog byen i besiddelse efter opløsningen af klostrene, og den var hans helt frem til hans død, hvor han gav byen til sin datter Elizabeth.Byen fik kongeligt privilegium og blev købstad fra 1294-1301.

Grunden til, at landsbyen kun var købstad i så kort tid var, at herremanden i nabobyen Thame følte sig udkonkurreret af markedet i Haddenham.


Lokal hjemmeside

Haddenhams hjemmeside: www.haddenham.net


Hjemsted | Hvor er vi? | Inde i Hytten | Udenfor Hytten | Hvad byder lokalområdet på? | Landsbyen Haddenham | Wychert? | Pris